Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πλήρης ηθική δικαίωση Τσίπρα από τα Wikileaks - Συσπείρωση ΤΩΡΑ γύρω από την κυβέρνηση όλων των Ελλήνων


“ Συσπείρωση ΤΩΡΑ γύρω από την κυβέρνηση όλων των Ελλήνων ”

Το σημαντικότερο πολιτικό μήνυμα από τις αποκαλύψεις των WikiLeaks δεν αφορά την τρέχουσα διαπραγμάτευση αλλά τα γεγονότα του Ιουλίου 2015. Και ο Τόμσεν είναι ξεκάθαρος: η ελληνική κυβέρνηση υποχώρησε στις απαιτήσεις των «θεσμών» μόνον όταν έφτασε πραγματικά μπροστά στον εκβιασμό της χρεοκοπίας. Μέχρι τότε υπεράσπιζε σθεναρά το πρόγραμμα της, προς μεγάλη έκπληξη του ΔΝΤ.

Τελειώνει λοιπόν εδώ και τώρα κάθε συζήτηση στην αριστερά για «προδοσίες», «συνωμοσίες» «ξεπούλημα» και όλα τα φριχτά που καταλογίζουν στην κυβέρνηση της αριστεράς συγκεκριμένα πρώην κορυφαία στελέχη που έφυγαν με τη ΛΑΕ. Είναι όλα λόγια του αέρα, φαντασιώσεις ή και σκόπιμες κακίες και διαστρεβλώσεις. Διάλογοι και παρασκήνια, σου ‘πα μου ‘πες, ψυχαναλυτικές αναλύσεις για το τι τάχα περίμενε η κυβέρνηση από το δημοψήφισμα δεν έχουν πια καμία αξιοπιστία.

Γιατί όταν αποκαλύπτονται εσωτερικές συζητήσεις του αντιπάλου ο οποίος λέει «Τι θα χρειαστεί για να φτάσουμε σε σημείο αποφάσεων; Στο παρελθόν, μόνο μία φορά ελήφθησαν αποφάσεις και ήταν όταν οι Έλληνες επρόκειτο να ξεμείνουν σοβαρά από χρήματα και να χρεοκοπήσουν», δεν υπάρχει περιθώριο παρερμηνειών.

Ακούσαμε πολλά από το καλοκαίρι του 15. Και συνεχίζουμε να ακούμε. Πριν λίγες μέρες ζήσαμε αντισυγκέντρωση «αγανακτισμένων αριστερών» για να εμποδιστεί πολιτική εκδήλωση του Συριζα. Ήταν ακριβώς οι μέρες που γινόταν αυτός ο διάλογος του Τόμσεν, που μιλώντας για την τρέχουσα διαπραγμάτευση ο Τομσεν σχεδίαζε νέους εκβιασμούς κατά της χώρας επειδή «οι Έλληνες δεν πλησιάζουν καν στο να αποδεχτούν τις απόψεις μας».

Τα πράγματα πιστεύω είναι πια ξεκάθαρα. Για όποιον αριστερό και προοδευτικό πολίτη υποστηρίζει την αποχώρηση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και όλο το διεθνές οικονομικό σύστημα, υπάρχει η επιλογή του ΚΚΕ. Για όλους τους άλλους, όλους όσους επιλέγουν τον αγώνα, τη σύγκρουση όσο σκληρή και να είναι μέσα στο υπάρχον διεθνές πλαίσιο, η επιλογή με καθαρή τη συνείδηση είναι ο Συριζα. Το επιβεβαιώνει κατηγορηματικά ο αντίπαλος και αυτό έχει διπλή σημασία.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους κεντροαριστερούς πολίτες. Αυτούς που δεν κατηγόρησαν ποτέ τον Συριζα για «προδοσία» αλλά που δεν καταλάβαιναν τη δυσκολία της διαπραγμάτευσης ή δυσπιστούσαν στην κριτική που κάνει η κυβέρνηση στο ΔΝΤ, που την θεωρούσαν υπερβολική, που πίστευαν ότι έχουμε «αριστερές ιδεοληψίες».

Αφού στο ΔΝΤ συνωμοτούν για πως θα μας εκβιάσουν και κλαίγονται που δεν μας εκβιάζει αποτελεσματικά η ΕΕ, εμείς έχουμε ιδεοληψίες; Εκείνοι οι πολιτικοί στο ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι που ζητούν την υποταγή στο ΔΝΤ ξεφτιλίστηκαν με τις αποκαλύψεις. Οι φίλοι τους στο εξωτερικό είναι στυγνοί εκβιαστές της χώρας. Όχι της κυβέρνησης, της χώρας. Με «τους Έλληνες» τα έχει ο Τόμσεν, όχι μόνον με τον Συριζα.

Ας είμαστε λοιπόν όλοι στη χώρα «με τους Έλληνες» και όχι με τον Τόμσεν. Δεν μας αφήνει άλλωστε επιλογή.


Του Γιώργου Βεργόπουλου
ΠΗΓΗ: enter4news.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εισαγγελείς στα αυθαίρετα της Ανατ. Αττικής

14/02/1999
«Ζούγκλα» θυμίζει η κατάσταση στην Ανατολική Αττική. Οικονομικοί παράγοντες της περιοχής διαπλέκονται με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμφέροντα συγκρούονται, καταγγελίες για σκάνδαλα έρχονται τακτικά στο φως της δημοσιότητας, εισαγγελικές έρευνες καταλήγουν σε διώξεις και άλλες βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης. Το δύσκολο έργο της διαλεύκανσης των καταγγελιών έχουν αναλάβει οι εισαγγελείς, ήδη ένας νομάρχης κινδυνεύει να καθήσει στο σκαμνί, το κουβάρι των συμφερόντων όμως είναι τόσο μπλεγμένο που για να ξετυλιχθεί και να αποδοθούν ευθύνες πρέπει να ασχοληθεί με αυτό ένας... Σέρλοκ Χολμς. Πριν από λίγο καιρό ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ηλίας Κολιούσης άσκησε δίωξη κατά του νομάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Δημ. Φράγκου για κατ' εξακολούθηση παράβαση καθήκοντος, ενώ ερευνώνται και τυχόν ποινικές ευθύνες νομαρχιακών συμβούλων. Αιτία; Οι παράνομες συνδέσεις αυθαίρετων κτισμάτων με τα δίκτυα της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και της ΕΥΔΑΠ.

Από την εισαγγελική έρευνα διαπιστώθηκε ότι στ…

Οι 27 σλαβομακεδόνες στελέχη του ΚΚΕ που αποφυλακίστηκαν τον Ιούνιο του 1941 από τις φυλακές της Ακροναυπλίας.

Όλα σχεδόν τα στελέχη που αποφυλακίστηκαν είχαν καταγωγή από την Μακεδονία και  ήταν κυρίως Σλαβομακεδόνες που είχαν υποστεί διώξεις και βασανιστήρια από το καθεστώς Μανιαδάκη. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην απελευθέρωση τους έπαιξε ο Νεδέλκος Παπανεδέλκος του οποίου η σύζυγος ήταν Γερμανίδα και μεσολάβησε στους Γερμανούς για την απελευθέρωσή τους. Ο Παπανεδέλκος πήγε στη Βουλγαρική πρεσβεία και έδωσε κατάλογο με τα ονόματα των Σλαβομακεδόνων που ήταν στη φυλακή. Πράγματι με την μεσολάβηση της Βουλγαρικής Πρεσβείας στην Αθήνα δόθηκε εντολή από τους Γερμανούς για την απελευθέρωσή τους. Ωστόσο, οι ελληνικές δωσίλογες αρχές αντέδρασαν και ενημέρωσαν τους Γερμανούς, ότι δεν πρόκειται για Βούλγαρους, αλλά για επικίνδυνους κομμουνιστές, που μόλις αποφυλακισθούν θα πάρουν όπλα εναντίον των Γερμανών. Όντως οι Γερμανοί ανακάλεσαν τη διαταγή απόλυσης τους, μόνο που ήταν πλέον αργά. Έτσι απελευθερώθηκαν οι:
1.Ανδρέας Τσίπας, αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μετέπειτα Γραμματέας
2.Ανδρέας Τζίμας ή Σ…

Κι όμως, ό,τι ζητούσαμε το πήραμε…

Ήταν, χωρίς αμφιβολία, ιστορικές οι στιγμές προχθές την Κυριακή στις Πρέσπες
–Ζητούσαμε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Το πήραμε…
–Ζητούσαμε την ισχύ της έναντι όλων, και προκειμένου για το εσωτερικό της πΓΔΜ. Το πήραμε…
–Ζητούσαμε την εξαφάνιση κάθε ίχνους, κάθε «υπαινιγμού» αλυτρωτισμού. Το πήραμε…
–Ζητούσαμε την –και- συνταγματική αναθεώρηση των ως άνω από την βόρεια γείτονα. Το πήραμε…
–Ζητούσαμε την ρητή εκ μέρους της παραδοχή ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό της αρχαίας Μακεδονίας. Το πήραμε…
–Ζητούσαμε την αναγνώριση της σλαβικής καταγωγής και της αντίστοιχης ιστορικής παράδοσης του λαού της. Το πήραμε…
–Ζητούσαμε διαβεβαίωση περί του απαραβίαστου των συνόρων. Το πήραμε…
–Ζητούσαμε παραδοχή της ανυπαρξίας μειονοτικού ζητήματος εντός των ελληνικών ορίων, που να έχει σχέση με την πΓΔΜ. Το πήραμε…
–Ζητούσαμε την κατοχύρωση του δικαιώματός μας για επικύρωση της συμφωνίας, αφού εξασφαλιστούν (και ολοκληρωθούν) οι δεσμεύσεις των…