6 Απρ 2016

Επειδή η Επικοινωνία δεν αρκεί στο να εξηγηθούν ορισμένα φαινόμενα ας καταφύγουμε σε μία παραπλήσια (!) επιστήμη μπας και καταλάβουμε κάτι:


Andreas Anemos στο Facebook

Η συμπεριφορά του μανιακού ασθενή χαρακτηρίζεται από παρορμητικές πράξεις οι οποίες εκφράζουν την αδύναμη κρίση του, όπως για παράδειγμα το να κάνει αλόγιστα δηλώσεις σε συνδυασμό με ένα μεγαλειώδες αίσθημα αυτοπεποίθησης.


Τα μανιακά άτομα έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι πανίσχυρα και ευφυέστατα και συχνά επιμένουν ότι βρίσκονται στο κατώφλι ενός φιλοσοφικού, επιστημονικού ή πολιτικού επιτεύγματος ή ενός σχεδίου που θα τα δοξάσει και που το βλέπουν μόνο οι ίδιοι και κανένας άλλος. Επίσης αδυνατούν να κατανοήσουν ότι αυτά που κάνουν ή λένε μπορεί να επιφέρουν ζημία σε μια κοινή προσπάθεια και να παρεξηγηθούν από ανθρώπους οι οποίοι δεν γνωρίζουν την ασθένειά τους
Επειδή η ασθένεια σε κάνει να νιώθεις όμορφα τα άτομα που βιώνουν την πρώτη προσβολή δεν πείθονται ότι πρέπει να ακολουθήσουν θεραπεία. 
Μετά από λίγο η ευφορική κατάσταση μπορεί να κλιμακωθεί σε ανεξέλεγκτο παραλήρημα κάτι που απαιτεί την ακούσια εισαγωγή σε νοσοκομείο ή μπορεί εντελώς ξαφνικά να μετατραπεί σε μια αποδιοργανωτική κατάθλιψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails