Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το ΤΕΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για πραξικοπηματικούς προεκλογικούς διορισμούς και της εύχεται «καλό ταξίδι»

Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, η κυβέρνηση κατάφερε να προκαλέσει και πάλι τους μηχανικούς, που είναι ήδη εξοργισμένοι μαζί της, λόγω των τεράστιων προβλημάτων που τους έχει δημιουργήσει με τις υπέρογκες αυξήσεις των ασφαλιστικών τους εισφορών.
Η Διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ κατήγγειλε με ανακοίνωσή της εχθές το βράδυ παράνομους κομματικούς διορισμούς στο Δ.Σ του ταμείου τους (ΕΤΑΑ) και καλούν τον αρμόδιο υπουργό να τις ανακαλέσει και τους πολιτικούς αρχηγούς να παρέμβουν άμεσα.

Όπως καταγγέλλει το ΤΕΕ, «ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννης Βρούτσης,  μαζί με τον εγκάθετο του στο ΔΣ ΕΤΑΑ Αντώνη Σελλιανάκη» έσπευσαν να διορίσουν το νέο ΔΣ του ΕΤΑΑ την ώρα που η χώρα πάει σε εκλογές και λίγο πριν παραιτηθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να προλάβουν να τοποθετήσουν τους δικούς τους κομματικούς φίλους.
Η θητεία των μελών του  Δ.Σ του ΕΤΑΑ είναι τριετής και οι μηχανικοί  τους καταγγέλλουν ότι έσπευσαν να διορίσουν σε αυτό τους κομματικούς φίλους της ηγεσίας του υπουργείου, αντί να δώσουν τρίμηνη παράταση, όπως προβλέπει ο νόμος.  Η σκοπιμότητα της κίνησης αυτής, λένε, αφορά τον έλεγχο του ταμείου τους, τόσο την περιουσία του, όσο και τη διαχείριση των αποθεματικών τους, αλλά και την Τράπεζα Αττικής στην οποία συμμετέχουν.
Οι διορισμοί αυτοί έγιναν σχεδόν εν κρυπτώ  και η απόφαση εμφανίζεται ότι εστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση σε ΦΕΚ στις 30 Δεκεμβρίου 2014, ημερομηνία κατά την οποία, όπως λένε οι μηχανικοί,  ήταν γνωστή σε όλους η έναρξη της προεκλογικής περιόδου,  κατά την οποία απαγορεύονται οι διορισμοί.
Επίσης, η απόφαση αυτή,  κατά παράβαση του νόμου, ενώ υποτίθεται ότι αναφέρει κωδικό ανάρτησης, δεν έχει αναρτηθεί εντός των νόμιμων προθεσμιών στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Σχολιάζοντας τα όσα καταγγέλλει, η διοίκηση του ΤΕΕ μιλά για «πανικό της αποχώρησής τους και για το «ήθος» τους  που παραβιάζει και την δημοκρατική δεοντολογία και τη νομιμότητα για να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο εξαθλίωσης και περιθωριοποίησης των Διπλωματούχων Μηχανικών».
Η διοίκηση του ΤΕΕ έχει  ανακηρύξει τον πρόεδρο τους ταμείου τους (ΕΤΑΑ) κ. Σελλιανάκη ως «ανεπιθύμητο πρόσωπο»,  αλλά όπως ισχυρίζονται τα ίδια λέει για αυτόν το σύνολο των επιστημονικών φορέων- ασφαλισμένων των κλάδων του ΕΤΑΑ, (γιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι της χώρας), που έχουν ζητήσει την απομάκρυνση του.
Είναι γνωστό ότι οι μηχανικοί έχουν πληγεί έντονα από την κρίση και ότι είναι από τους πιο χτυπημένους κλάδους. Πριν από έναν μήνα, μέσα στις γιορτές, η διοίκηση του ταμείου τους,  με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, έστειλε στις αρμόδιες ΔΟΥ «ανείσπρακτες οφειλές των μηχανικών από το 2011» οι οποίες σχετίζονται με την υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών που οι μηχανικοί έχουν  χαρακτηρίσει παράνομη και για την οποία έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας και τον τρόπο που αυτές υπολογίστηκαν,  αλλά και παρουσιάζοντας στοιχεία που καταδεικνύουν ότι  δεν είναι σε θέση να σηκώσουν  τα βάρη που ζητά η κυβέρνηση.
Οι εισφορές αυτές μάλιστα ήταν ακόμα πιο επιβαρυμένες καθώς τους επέβαλλαν και πρόστιμο αλλά και τόκους από το 2011, γεγονός που εξαγρίωσε τον κλάδο. Οι περισσότεροι μηχανικοί διαπίστωναν έκπληκτοι και εξοργισμένοι τις οφειλές αυτές -αρκετών χιλιάδων ευρώ για τον καθένα- το προηγούμενο διάστημα, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, όταν πήγαιναν να ζητήσουν φορολογική ενημερότητα .
Σε αυτό το κλίμα οργής των μηχανικών απέναντι στην κυβέρνηση, ήρθε τώρα ο υπουργός Εργασίας, λίγο πριν παραδώσει, να προκαλέσει ξανά, διορίζοντας τους κομματικούς του φίλους στο ταμείο του ΕΤΑΑ που διαχειρίζεται μια τεράστια περιουσία.
Επιπλέον η διοίκηση του ΤΕΕ καταγγέλλει και κλίμα εκφοβισμού,  αφού ότι «τις τελευταίες ημέρες και μετά από ανώνυμη καταγγελία,  καλούνται από τον ανακριτή μέλη του ΔΣ του ΕΤΑΑ για να αναγνωρίσουν από φωτογραφίες το πρόσωπο του προέδρου ΤΕΕ Χρήστου Σπίρτζη, από παλιότερες κινητοποιήσεις που οργάνωσαν το ΤΕΕ, οι επιστημονικοί σύλλογοι και οι συλλογικότητες των μηχανικών για την αποτροπή των εξωπραγματικών εισφορών και την ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των μηχανικών».
Στην τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσής της η διοίκηση του ΤΕΕ αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Ευχόμαστε καλό ταξίδι στους κκ Βρούτση και Σελλιανάκη και σε όσους τους στήριξαν και τους στηρίζουν. Ο ελληνικός λαός και οι διπλωματούχοι μηχανικοί έχουν πάρει τις αποφάσεις τους, ώστε στις 26 του μηνός, μετά τις εκλογές, να αποτελούν παρελθόν οι πολιτικές εξαθλίωσης και ισοπέδωσης μας, οι τακτικές που θίγουν την κοινωνική, κλαδική, προσωπική μας αξιοπρέπεια και οι εκφραστές τους μαζί με τα «κάγκελα» στο Ταμείο μας, στην κοινωνία και στη Δημοκρατία».

Πηγή thepressproject

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βαράει διάλυση η ΟΝΝΕΔ-Πλακώθηκαν στο συνέδριο τους (ΦΩΤΟ)

Χωρίς εκλογές διακόπηκε το συνέδριο - Ηθικός αυτουργός θεωρείται από τον αρχηγό της ΝΔ ο Παπαμιμίκος για το μπάχαλο - "Δεν θα αναγνωριστεί κανένα αποτέλεσμα" λένε κύκλοι της Συγγρού
Έξαλλοι είναι στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη με την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το 10ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που διεξάγεται από χθες στη Θεσσαλονίκη, καθώς από το μεσημέρι του Σαββάτου επικρατούν πρωτοφανείς εικόνες στον χώρο διεξαγωγής του.
Στο συνέδριο δεν υπάρχει κόσμος από το πρωί του Σαββάτου, καθώς οι ΟΝΝΕΔίτες δεν συμμετάσχουν στις διαδικασίες της ημέρας, αφού οι περισσότεροι παρέστησαν μόνο χθες για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αποτέλεσμα είναι οι παρακάτω φωτογραφίες με δεκάδες άδειες καρέκλες και μηδαμινή συμμετοχή από τη νεολαία του κόμματος.
Το τελειωτικό "χτύπημα" στην οργώναση του συνεδερίου ήρθε το βράδυ, καθώς τελικά το συνέδριο ολοκληρώθηκε χωρίς εκλογές για την ανάδειξη Κεντρικής Επιτροπής. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Παραπολιτικών, λίγο μετά τις 8 το βράδ…

Κατεβάστε δωρεάν έντεκα βιβλία του Αντόνιο Γκράμσι (PDF)

Κατεβάστε δωρεάν έντεκα βιβλία του Αντόνιο Γκράμσι (PDF)
Ο Αντόνιο Γκράμσι (Antonio Gramsci)-(κωμόπολη Άλες Σαρδηνίας, 22 Ιανουαρίου 1891 — Ρώμη, 27 Απριλίου 1937) ήταν Ιταλός φιλόσοφος, συγγραφέας, πολιτικός και πολιτικός επιστήμονας. Τα εργοστασιακά συμβούλια. – Αντόνιο Γκράμσι Σοσιαλισμός και κουλτούρα Παρελθόν και Παρόν Οι θέσεις της Λυών Λογοτεχνία και εθνική ζωή Κείμενα Η ζωή ενός επαναστάτη Η οργάνωση της κουλτούρας Για το Μακιαβέλι Ιστορικός υλισμός – τετράδια της φυλακής Οι διανοούμενοι


Απορρίπτει τα περί ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών ο Χ. Σπίρτζης

Κατηγορηματικά «όχι» στα περί ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών δηλώνει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζηςσε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ.
«Δεν θα γίνει», σημειώνει και προσθέτει: «Το μοντέλο των ιδιωτικών αστικών συγκοινωνιών στη χώρα μας που εφαρμόζεται στη Θεσσαλονίκη έχει αποτύχει πλήρως. Κοστίζει πέντε φορές περισσότερο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εξορθολογήσουμε τη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών. Να σταματήσουμε το πλιάτσικο που γίνεται τόσα χρόνια σε αυτούς τους φορείς, τις σπατάλες και την κακή διαχείριση».