17 Νοε 2011

Για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου της Φλώρας Νικολιδάκη


<Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας>: Γ. Μπαμπινιώτης, σελ. 1961:
Χούντα: 1.(α) ομάδα πολιτικών που καταλαμβάνει την κυβερνητική εξουσία (για χώρες της Λατινικής Αμερικής) (β) (γενικότερα) ομάδα πολιτικών και στρατιωτικών που καταλαμβάνουν την εξουσία με πραξικόπημα (βλ. λ.)και επιβάλλουν με τη δύναμη των όπλων δικτατορικό καθεστώς: η- των στρατηγών στην Αργεντινή // η –των συνταγματαρχών στην Ελλάδα (γ) (μτφ) χαρακτηρισμός πολιτικής εξουσίας που ενεργεί αυταρχικά και δε λαμβάνει υπ΄οψη τη λαϊκή βούληση.
Πριν 38 χρόνια, νωρίς το μεσημέρι  έφυγα από το χώρο του Πολυτεχνείου, πήγα σπίτι μου, φόρεσα μπότες και ένα χοντρό μπουφάν  και γύρισα πίσω, λίγο πριν κλείσει η πόρτα. Χιλιάδες νέες και νέοι πήραμε μια απόφαση: Να ρίξουμε τη χούντα.
Ποια είναι η ουσία της κυβέρνησης που προέκυψε με τη συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ: 
Πρόκειται για εξουσία πολιτικών με έναν τραπεζίτη στη θέση του πρωθυπουργού, που αντικαθιστά το στρατιωτικό της δεκαετίας του 1970.
Είναι αυταρχική γιατί <αποφασίζει και διατάσσει> στο όνομα του κινδύνου της χρεοκοπίας.
Είναι κυβέρνηση που διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να μην εκφραστεί η λαϊκή βούληση. Κόντρα στη λαϊκή βούληση.
Η κυβέρνηση Παπαδημου είναι :
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ, και σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η Δημοσιονομική Πειθαρχία είναι το νέο μέτρο της ηθικής του συστήματος. Κρινόμεθα όλοι και όλες με βάση τη στάση μας στο μέγα ζητούμενο : τη δημοσιονομική πειθαρχία. Μέσα από τα πλήρη στοιχεία των υπολογιστών των τραπεζών, που 10 χρόνια τώρα έχουν συγκεντρώσει την οικονομική ακτινογραφία όλων μας, έχουν το νέο φάκελο φρονημάτων: τη Συναλλακτική μας Συμπεριφορά. 
Τα πραγματικά γκάλοπ του συστήματος δεν είναι αυτά των εταιρειών έρευνας και διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, τα πραγματικά γκάλοπ γίνονται στα ταμεία της εφορίας και της ΔΕΗ: εκεί μετρώνται τα πραγματικά ποσοστά αποτελεσματικότητας της πολιτικής της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Δεν τους νοιάζουν τα λόγια, αλλά οι πράξεις.
Είμαστε έτοιμοι και έτοιμες? Καμία κατάσταση δεν είναι ιδανική. Αλλα πρέπει να έχουν ένα χοντρό πονοκέφαλο με τον τρόπο που εξαπλώνεται η αντίσταση στο χαράτσι της ΔΕΗ. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτή η αντίσταση, είναι το νέο Πολυτεχνείο.

Φλώρα Νικολιδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails