Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Ο αγώνας ενάντια στα μέτρα λιτότητας που υιοθετούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, δυναμώνει, κερδίζει την κοινωνική υποστήριξη και οικοδομεί την αντίσταση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτά τα μέτρα λιτότητας περιλαμβάνουν περικοπές μισθών και δημοσίων  υπηρεσιών, καθώς και τη διάλυση των υπηρεσιών σε τομείς όπως η παιδεία και η υγεία. 
Ανάμεσα σε αυτούς που παλεύουν στο πλάι της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ενάντια σε αυτά τα μέτρα και στηρίζουν μια κοινωνική και πολιτική εναλλακτική πρόταση, είναι και το κίνημα των “Αγανακτισμένων”. Αυτό το κίνημα δημιούργησε ένα χώρο πρωτοφανούς κριτικής του πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου που κυριαρχεί σήμερα στην Ευρώπη.
Το κίνημα των “Αγανακτισμένων” δεν κριτικάρει απλώς το σύστημα αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, αλλά διοργανώνει κινητοποιήσεις σε δημόσιους χώρους και εναντιώνεται σ' εκείνους τους θεσμούς και τις πολιτικές δυνάμεις που εφαρμόζουν τις περικοπές σε εργασιακό, κοινωνικό ή πολιτικό επίπεδο. Οι “Αγανακτισμένοι” ηγούνται επίσης των κοινωνικών διαμαρτυριών ενάντια στις άδικες οικονομικές αποφάσεις που λαμβάνονται από τις επιχειρήσεις ή τις τράπεζες, αλλά και ενάντια στις νομικές δομές, μέσω της εκστρατείας τους για το δικαίωμα στη στέγαση και την αντίθεσή τους στις εξώσεις.
Στις 19 Ιουνίου διοργανώθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη ενάντια στο “Σύμφωνο για το Ευρώ”, την επονομαζόμενη “Ευρωπαϊκή Οικονομική Διακυβέρνηση”, αλλά και ενάντια στα βήματα που γίνονται προς μια πιο αυταρχική Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), που υποβαθμίζει την λαϊκή κυριαρχία. Αυτές οι διαδηλώσεις ανέδειξαν την ευρωπαϊκή διάσταση του αγώνα ενάντια στην εξουσία των αγορών. Το προηγούμενο  σαββατοκύριακο (8-9 Οκτωβρίου), οι “Αγανακτισμένοι”, με επικεφαλής τους Ισπανούς διαδηλωτές, έφτασαν στις Βρυξέλλες, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη λιτότητα και τα αντιδημοκρατικά μέτρα της Ε.Ε.
Στο μανιφέστο που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Αριστερά τον Ιούλιο του 2011 στο Τρέβι της Ιταλίας, υποστηρίζουμε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για μια ευρωπαϊκή εναλλακτική πρόταση, όπως καταδεικνύεται και από το κίνημα και τις διαμαρτυρίες των “Αγανακτισμένων” στην Ισπανία, την Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δηλώνουμε την πλήρη υποστήριξή μας στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 15 Οκτωβρίου στους δρόμους της Ευρώπης και καλούμε κάθε κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς να τις στηρίξει στη χώρα του. Τέλος, καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Διαμαρτυρίας.
Για την Ευρωπαϊκή Αριστερά αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας να  πάρουν μέρος όλοι και όλες σε αυτές τις κινητοποιήσεις, γι' αυτό και θα συμμετέχουμε, ζητώντας από όλους όσοι επηρεάζονται από την κρίση, να κάνουν το ίδιο, ώστε να δείξουμε τη δύναμη της Ευρώπης των πολιτών, ενάντια στην Ευρώπη των αγορών.
Πιστεύουμε πως το καθήκον μας αυτή τη στιγμή είναι να συνεισφέρουμε στην ενδυνάμωση του κινήματος διαμαρτυρίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, συνεισφέροντας έτσι και στην οικοδόμηση της αναγκαίας εναλλακτικής πρότασης που χρειάζεται ενάντια σε αυτή την καπιταλιστική κρίση.
Από αυτή την έποψη, καλούμε όλα τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις της 15ης Οκτώβρη, με πλήρη σεβασμό στην αυτονομία του κινήματος των “Αγανακτισμένων”.
Οι “Αγανακτισμένοι” αγωνίζονται ενάντια στα ίδια άδικα μέτρα των κυβερνήσεων και των ευρωπαϊκών θεσμών, ενάντια στα μέτρα λιτότητας και την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών. Αγωνίζονται υπέρ μιας εναλλακτικής οικονομικής και κοινωνικής πρότασης, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των ανθρώπων και θα επιβάλλει δημόσιο έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Αγωνίζονται, λοιπόν, υπέρ μιας άλλης, δημοκρατικής και κοινωνικής Ευρώπης, που θα λειτουργεί με αλληλεγγύη και θα προστατεύει το περιβάλλον.
Παρίσι, 9 Οκτωβρίου 2011
Η Εκτελεστική Επιτροπή του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς
Αθήνα: 2103378517, Βρυξέλλες: 003225022616
Κόμματα-μέλη και παρατηρητές του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς
Η Αριστερά, Γερμανία (Die Linke) / Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστρίας (KPÖ) / Η Αριστερά, Λουξεμβούργο (Dei Lenk) / Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα (PCF) / Κόμμα της Αριστεράς, Γαλλία (Le Parti de Gauche) / Ενωτική Αριστερά, Γαλλία (Gauche Unitaire) / Κομμουνιστικό Κόμμα Βαλλονίας-Βρυξελλών, Βέλγιο (PC) / Κόμμα Εργαζομένων Ελβετίας (PDA/PST/PDL) / Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού Τσεχίας (SDS) / Ουγγρικό Κόμμα Εργατών 2006 (Munkaspart 2006) / Κόμμα των Κομμουνιστών της Δημοκρατίας της Μολδαβίας (PCRM) / Σοσιαλιστική Συμμαχία, Ρουμανία (PAS) / Βουλγαρική Αριστερά (Българската левица) / Κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης, Τουρκία (ODP) / ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας (Ελλάδα) / Κομμουνιστική Επανίδρυση Ιταλίας (PRC) / Κομμουνιστική Επανίδρυση Αγίου Μαρίνου (RCS) / Ενωμένη Αριστερά Ισπανίας (Izquierda Unida) / Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας (PCE) / Ενωμένη και Εναλλακτική Αριστερά Καταλωνίας (EUiA) / Μπλόκο της Αριστεράς, Πορτογαλία (Bloco de Esquerda) / Ενωμένο Αριστερό Κόμμα Εσθονίας (EUVP) / Λευκορωσικό Αριστερό Κόμμα “Δίκαιος Κόσμος” (Λευκορωσία) / Κοκκινοπράσινη Συμμαχία Δανίας (Enhedslisten - De Rød-Grønne) / Αριστερή Συμμαχία Φινλανδίας (Vasemmistoliitto) / Κομμουνιστικό Κόμμα Φινλανδίας (SKP) / Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά, Ελλάδα (ΑΚΟΑ) / Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού, Κύπρος (ΑΚΕΛ) / Κόμμα Νέας Κύπρου (YKP) / Κόμμα Ενωμένης Κύπρου (BKP) / Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας-Μοραβίας (KSCM) / Κομμουνιστικό Κόμμα Σλοβακίας (KSS) / Νέοι Σοσιαλιστές (Mlodzi Socjalisci, Πολωνία) / Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα (DKP) / Η Άλλη Αριστερά, Βέλγιο (Une Autre Gauche) / Κομμουνιστικό Κόμμα Φλάνδρας, Βέλγιο (KP) /  Ευρωπαϊκή Αριστερά Ιταλίας (Sinistra Europea) / Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών (PdCI).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κατεβάστε δωρεάν έντεκα βιβλία του Αντόνιο Γκράμσι (PDF)

Κατεβάστε δωρεάν έντεκα βιβλία του Αντόνιο Γκράμσι (PDF)
Ο Αντόνιο Γκράμσι (Antonio Gramsci)-(κωμόπολη Άλες Σαρδηνίας, 22 Ιανουαρίου 1891 — Ρώμη, 27 Απριλίου 1937) ήταν Ιταλός φιλόσοφος, συγγραφέας, πολιτικός και πολιτικός επιστήμονας. Τα εργοστασιακά συμβούλια. – Αντόνιο Γκράμσι Σοσιαλισμός και κουλτούρα Παρελθόν και Παρόν Οι θέσεις της Λυών Λογοτεχνία και εθνική ζωή Κείμενα Η ζωή ενός επαναστάτη Η οργάνωση της κουλτούρας Για το Μακιαβέλι Ιστορικός υλισμός – τετράδια της φυλακής Οι διανοούμενοι


Βαράει διάλυση η ΟΝΝΕΔ-Πλακώθηκαν στο συνέδριο τους (ΦΩΤΟ)

Χωρίς εκλογές διακόπηκε το συνέδριο - Ηθικός αυτουργός θεωρείται από τον αρχηγό της ΝΔ ο Παπαμιμίκος για το μπάχαλο - "Δεν θα αναγνωριστεί κανένα αποτέλεσμα" λένε κύκλοι της Συγγρού
Έξαλλοι είναι στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη με την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το 10ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που διεξάγεται από χθες στη Θεσσαλονίκη, καθώς από το μεσημέρι του Σαββάτου επικρατούν πρωτοφανείς εικόνες στον χώρο διεξαγωγής του.
Στο συνέδριο δεν υπάρχει κόσμος από το πρωί του Σαββάτου, καθώς οι ΟΝΝΕΔίτες δεν συμμετάσχουν στις διαδικασίες της ημέρας, αφού οι περισσότεροι παρέστησαν μόνο χθες για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αποτέλεσμα είναι οι παρακάτω φωτογραφίες με δεκάδες άδειες καρέκλες και μηδαμινή συμμετοχή από τη νεολαία του κόμματος.
Το τελειωτικό "χτύπημα" στην οργώναση του συνεδερίου ήρθε το βράδυ, καθώς τελικά το συνέδριο ολοκληρώθηκε χωρίς εκλογές για την ανάδειξη Κεντρικής Επιτροπής. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Παραπολιτικών, λίγο μετά τις 8 το βράδ…

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Το τελευταίο διάστημα, σαν επακόλουθο της αυξανόμενης φτώχειας που οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση, τα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα δέχονται ένα δραματικά αυξανόμενο αριθμό ασθενών. Χιλιάδες άποροι άνθρωποι χωρίς πρόσβαση στο σύστημα υγείας (μετανάστες, αλλά και δυστυχώς Έλληνες πολίτες πλέον) συνωθούνται για δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, με αποτέλεσμα τα δωρεάν φάρμακα να εξαντλούνται. Κάνουμε έκκληση για μία ακόμα φορά, στην ευαισθησία των Ελλήνων πολιτών για απολύτως αναγκαίο φαρμακευτικό υλικό . Πιο συγκεκριμένα, χρειαζόμαστε ΑΜΕΣΑ :
1) Αντιβιοτικά 2) Αντιπυρετικά 3) Αντιβηχικά δισκία 4) Αντιδιαβητικά δισκία 5) Φάρμακα για το στομάχι 6) Δερματολογικές αλοιφές
Πολυϊατρεία : Αθήνα , Σαπφούς 12 , Πλατεία Κουμουνδούρου, τηλ. 210 3213150 Θεσσαλονίκη, Ίωνος Δραγούμη 65 , τηλ. 2310 566641 Χανιά , Μπόνιαλη 12 , τηλ. 28210 23110
ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑΜΑΖΕΥΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ) ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΡΟΠΙ…