Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ;;;


ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ;;;
  • Αν η φορολογία του κεφαλαίου στην Ελλάδα βρισκόταν απλά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο μόνο την τελευταία δεκαετία θα είχαμε δημόσια έσοδα πάνω από 100 δις. (110 δις ήταν το δάνειο από την τρόικα)
  • Από το 2008 μέχρι σήμερα οι ελληνικές τράπεζες έχουν πάρει, με διάφορες μορφές, 108 δις από τα δημόσια χρήματα.
  • Το 2004 εργαζόμενοι και φυσικά πρόσωπα πλήρωσαν φόρο 5,6 δις. Το 2008 πλήρωσαν 11 δις. Το 2004 Ανώνυμες Εταιρίες και νομικά πρόσωπα πλήρωσαν φόρους 4,8 δις. Το 2008 πλήρωσαν 4,7 δις.
  • Το ελληνικό χρέος έχει ακουμπήσει το 120% ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 1993. Από τότε μέχρι το 2008 το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε 60%. Το χρέος όμως δεν μειώθηκε γιατί η φορολογία των επιχειρήσεων έπεσε από το 45% στο 20%.
  • Για το 2009 μόνο η ΑΒ Βασιλόπουλος είχε έσοδα σχεδόν 1,5 δις. Πλήρωσε φόρο 19,5 εκατ., ποσό μικρότερο από το άθροισμα του φόρου των εργαζομένων της επιχείρησης.
  • Η COCA COLA 3Ε με έσοδα για το 2009 6,5 δις, πλήρωσε φόρο 77 εκατ.
  • Το Ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο, από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, απολαμβάνει 58 φοροαπαλλαγές. Αποδίδουν φόρο μόνο 12 εκατ. Την στιγμή που από τις πράσινες κάρτες των μεταναστών υπάρχουν έσοδα 50 εκατ.
Λεφτά υπάρχουν. Το χρέος είναι η άλλη όψη των κερδών που τόσα χρόνια είχανε. Η κρίση είναι για αυτούς μια ευκαιρία να κερδίσουν ακόμα περισσότερα σε βάρος των δικαιωμάτων μας στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες και στον φυσικό πλούτο, ακριβώς όπως έγινε και κατά την διάρκεια της ανάπτυξης. Εμείς απαντάμε: Nα μειωθούν τα κέρδη τους όχι τα δικαιώματα μας. Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!
diktyo-episfaleias.blogspot.com
ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βαράει διάλυση η ΟΝΝΕΔ-Πλακώθηκαν στο συνέδριο τους (ΦΩΤΟ)

Χωρίς εκλογές διακόπηκε το συνέδριο - Ηθικός αυτουργός θεωρείται από τον αρχηγό της ΝΔ ο Παπαμιμίκος για το μπάχαλο - "Δεν θα αναγνωριστεί κανένα αποτέλεσμα" λένε κύκλοι της Συγγρού
Έξαλλοι είναι στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη με την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το 10ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που διεξάγεται από χθες στη Θεσσαλονίκη, καθώς από το μεσημέρι του Σαββάτου επικρατούν πρωτοφανείς εικόνες στον χώρο διεξαγωγής του.
Στο συνέδριο δεν υπάρχει κόσμος από το πρωί του Σαββάτου, καθώς οι ΟΝΝΕΔίτες δεν συμμετάσχουν στις διαδικασίες της ημέρας, αφού οι περισσότεροι παρέστησαν μόνο χθες για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αποτέλεσμα είναι οι παρακάτω φωτογραφίες με δεκάδες άδειες καρέκλες και μηδαμινή συμμετοχή από τη νεολαία του κόμματος.
Το τελειωτικό "χτύπημα" στην οργώναση του συνεδερίου ήρθε το βράδυ, καθώς τελικά το συνέδριο ολοκληρώθηκε χωρίς εκλογές για την ανάδειξη Κεντρικής Επιτροπής. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Παραπολιτικών, λίγο μετά τις 8 το βράδ…

Κατεβάστε δωρεάν έντεκα βιβλία του Αντόνιο Γκράμσι (PDF)

Κατεβάστε δωρεάν έντεκα βιβλία του Αντόνιο Γκράμσι (PDF)
Ο Αντόνιο Γκράμσι (Antonio Gramsci)-(κωμόπολη Άλες Σαρδηνίας, 22 Ιανουαρίου 1891 — Ρώμη, 27 Απριλίου 1937) ήταν Ιταλός φιλόσοφος, συγγραφέας, πολιτικός και πολιτικός επιστήμονας. Τα εργοστασιακά συμβούλια. – Αντόνιο Γκράμσι Σοσιαλισμός και κουλτούρα Παρελθόν και Παρόν Οι θέσεις της Λυών Λογοτεχνία και εθνική ζωή Κείμενα Η ζωή ενός επαναστάτη Η οργάνωση της κουλτούρας Για το Μακιαβέλι Ιστορικός υλισμός – τετράδια της φυλακής Οι διανοούμενοι


Απορρίπτει τα περί ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών ο Χ. Σπίρτζης

Κατηγορηματικά «όχι» στα περί ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών δηλώνει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζηςσε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ.
«Δεν θα γίνει», σημειώνει και προσθέτει: «Το μοντέλο των ιδιωτικών αστικών συγκοινωνιών στη χώρα μας που εφαρμόζεται στη Θεσσαλονίκη έχει αποτύχει πλήρως. Κοστίζει πέντε φορές περισσότερο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εξορθολογήσουμε τη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών. Να σταματήσουμε το πλιάτσικο που γίνεται τόσα χρόνια σε αυτούς τους φορείς, τις σπατάλες και την κακή διαχείριση».