30 Μαΐ 2011

Συστήθηκε ο Σύλλογος για την Προστασία των Πολιτών από την Αυθαιρεσία.


Σας ενημερώνουμε ότι με την υπ’αριθ. 4004/2010 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών εγκρίθηκε η δημιουργία του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ, που το καταστατικό του δημοσιεύθηκε στο φ. 25.204 στις 09/03/2011.
Στο άρθρο 2, περιγράφονται οι σκοποί του συλλόγου που είναι:
Η ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των πολιτών κατά της κρατικής, πολιτικής, οικονομικής κοινωνικής και κάθε μορφής αυθαιρεσίας.
Ειδικότερα ο σύλλογος σκοπεύει :
Α. Να αναδείξει, αποδείξει και καταπολεμήσει:
1. Τον αυταρχισμό που εκπηγάζει από κάθε πόρο της Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος εκδηλώνεται με την αδιαφορία, την άρνηση εξυπηρέτησης των πολιτών, την υποτίμησή τους , την ανομία, τη γενικευμένη διαφθορά και τη γραφειοκρατία.
2. Την αλαζονεία που εκπέμπεται από εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος, με τις μεγαλοστομίες, την εξαπάτηση των πολιτών, τη δημιουργία στεγανών  που κρατούν το Λαό μακριά από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, την ατιμωρησία για κάθε έγκλημα που διαπράττουν και τη διαπλοκή.
3. Την αυθαιρεσία που συνοδεύει κάθε ενέργεια και πρακτική της οικονομικής ολιγαρχίας και ιδιαίτερα του τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος, το οποίο με τους καταχρηστικούς όρους δανειοδότησης, το φακέλωμα στον Τειρεσία, και την κατηγοριοποίηση των πολιτών ανάλογα με την πιστοληπτική τους ικανότητα, συνθλίβει τους οικονομικά ανίσχυρους, παρεμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη σε μικροκλίμακα, αφαιρεί κάθε ικμάδα από την αυτενέργεια των πολιτών  και έχει ανάγει σε αξίωμα τον κανόνα «ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό»
4. Την ασυδοσία που κυριαρχεί σε πολλές πτυχές της κοινωνικής ζωής, η οποία εκδηλώνεται με εγωιστικές συμπεριφορές, με αδιαφορία για το γενικό καλό, με την επιδίωξη εύκολου πλουτισμού ακόμη και με αθέμιτα μέσα.
Για το προσωρινό ΔΣ:
Μάλιου Ευγενία                          2. Νικολιδάκη Φλώρα        
Φίλιος Λάμπρος                         4. Χατζήμπαλη Δώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails