Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Δημοκρατική Αριστερά εξέδωσε ανακοίνωση για τους συμβασιούχους του Δήμου της Αθήνας


Η Δημοκρατική Αριστερά εξέδωσε ανακοίνωση για τους συμβασιούχους του Δήμου της Αθήνας. Όχι φυσικά για να τους στηρίξει (μακρυά από εμάς), αλλά για να παραδώσει μαθήματα για το τι είναι(;) η "αριστεράς της ευθύνης". Τι λέει και τι δεν λέει η ανακοίνωση:

  ΛΕΕI:            
Ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την διοίκηση Κακλαμάνη που είναι η μισή αλήθεια. 
  ΔΕΝ ΛΕΕI:   
Ότι η εφαρμογή και γενίκευση του εργασιακού καθεστώτος του συμβασιούχου και του μπλοκάκια ήταν ένα από τα επιτεύγματα του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ του Σημίτη (
τον οποίο λατρεύει η αριστερά της ευθύνης), γι' αυτό και το πρόβλημα δεν είναι μόνο του Δήμου της Αθήνας αλλά υπάρχει σε όλη την Ελλάδα και όλων των ειδών τις υπηρεσίες, ακόμα και του ιδιωτικού τομέα.


  ΛΕΕI:            
Ότι η επιλογή της νέας δημοτικής αρχής -σε αντίθεση με τις παλιές- είναι καθαρές εργασιακές σχέσεις.
  ΔΕΝ ΛΕΕI:   
Ότι οι νέες προσλήψεις που θα κάνει θα είναι και πάλι συμβασιούχων ορισμένου χρόνου! 

  ΛΕΕI:            
Ότι είναι ανήθικο καθεστώς εργασιακών σχέσεων και ομηρίας οι συμβάσεις και τα μπλοκάκια.
  ΔΕΝ ΛΕΕI:   
Ότι η πρόταση της "όσοι έχουν αρκετά χρόνια υπηρεσίας στο Δήμο να υπαχθούν στην δυνατότητα επιδότησης του ΟΑΕΔ" είναι επίσης ένα ανήθικο καθεστώς εργασιακών σχέσεων και ομηρίας.
  ΛΕΕI:            
Ότι οι παλιές διοικήσεις του Δήμου της Αθήνας συντήρησαν "ένα εργασιακό καθεστώς σε βάρος ανθρώπων, οικογενειακών προϋπολογισμών και ψυχών" (γιατί είμαστε ευαίσθητοι και φιλάνθρωποι... ).
  ΔΕΝ ΛΕΕI:   
Ότι η δημοτική αρχή Καμίνη αδιαφορεί προκλητικά και επιθετικά για το μέλλον 2500 ανθρώπων, οικογενειακών προϋπολογισμών και ψυχών.
  ΛΕΕI:            
Ότι οι συμβασιούχοι πρέπει να σταματήσουν τις καταλήψεις των δημοτικών χώρων και να προστρέξουν σε έναν ειλικρινή και δημιουργικό διάλογο με την δημοτική αρχή.
  ΔΕΝ ΛΕΕI:   
Ότι  η κατάληψη άρχισε ακριβώς επειδή η δημοτική αρχή αρνήθηκε να προστρέξει σε έναν ειλικρινή και δημιουργικό διάλογο με τους συμβασιούχους όταν της το ζήτησαν.
  ΛΕΕI:            
Ότι η αυτονομία της αυτοδιοίκησης θα επικρατήσει.
  ΔΕΝ ΛΕΕI:   
Ότι η Δημοτική αρχή Καμίνη έχει φτάσει στο σημείο να παίρνει απευθείας εντολές από τον υπουργό εσωτερικών Γ. Ραγκούση

  ΛΕΕI:           
...όσα λέει στην ανακοίνωση της
  ΔΕΝ ΛΕΕI:   
Ότι έχει αγχωθεί και βγάζει ανακοινώσεις γιατί τη δημοτική αρχή Καμίνη είναι η πρώτη που κατάφερε μέσα σε μόλις τρεις μήνες να μην χειριστεί αξιοπρεπώς ούτε ένα ζήτημα και να εξαφανίσει κάθε προσδοκία των πολιτών...
  ΔΕΝ ΛΕΕI:   
Ότι έχει αγχωθεί γιατί τόσο γρήγορα φάνηκε ότι η "αριστερά της ευθύνης" είναι φτιαγμένη από τα ίδια παραδοσιακά υλικά, όπως όλοι οι "υπεύθυνοι" αυτού του τόπου. Αυταρχισμό, αναλγησία και φυσικά αστυνομική καταστολή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι 27 σλαβομακεδόνες στελέχη του ΚΚΕ που αποφυλακίστηκαν τον Ιούνιο του 1941 από τις φυλακές της Ακροναυπλίας.

Όλα σχεδόν τα στελέχη που αποφυλακίστηκαν είχαν καταγωγή από την Μακεδονία και  ήταν κυρίως Σλαβομακεδόνες που είχαν υποστεί διώξεις και βασανιστήρια από το καθεστώς Μανιαδάκη. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην απελευθέρωση τους έπαιξε ο Νεδέλκος Παπανεδέλκος του οποίου η σύζυγος ήταν Γερμανίδα και μεσολάβησε στους Γερμανούς για την απελευθέρωσή τους. Ο Παπανεδέλκος πήγε στη Βουλγαρική πρεσβεία και έδωσε κατάλογο με τα ονόματα των Σλαβομακεδόνων που ήταν στη φυλακή. Πράγματι με την μεσολάβηση της Βουλγαρικής Πρεσβείας στην Αθήνα δόθηκε εντολή από τους Γερμανούς για την απελευθέρωσή τους. Ωστόσο, οι ελληνικές δωσίλογες αρχές αντέδρασαν και ενημέρωσαν τους Γερμανούς, ότι δεν πρόκειται για Βούλγαρους, αλλά για επικίνδυνους κομμουνιστές, που μόλις αποφυλακισθούν θα πάρουν όπλα εναντίον των Γερμανών. Όντως οι Γερμανοί ανακάλεσαν τη διαταγή απόλυσης τους, μόνο που ήταν πλέον αργά. Έτσι απελευθερώθηκαν οι:
1.Ανδρέας Τσίπας, αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μετέπειτα Γραμματέας
2.Ανδρέας Τζίμας ή Σ…

Κι όμως, ό,τι ζητούσαμε το πήραμε…

Ήταν, χωρίς αμφιβολία, ιστορικές οι στιγμές προχθές την Κυριακή στις Πρέσπες
–Ζητούσαμε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Το πήραμε…
–Ζητούσαμε την ισχύ της έναντι όλων, και προκειμένου για το εσωτερικό της πΓΔΜ. Το πήραμε…
–Ζητούσαμε την εξαφάνιση κάθε ίχνους, κάθε «υπαινιγμού» αλυτρωτισμού. Το πήραμε…
–Ζητούσαμε την –και- συνταγματική αναθεώρηση των ως άνω από την βόρεια γείτονα. Το πήραμε…
–Ζητούσαμε την ρητή εκ μέρους της παραδοχή ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό της αρχαίας Μακεδονίας. Το πήραμε…
–Ζητούσαμε την αναγνώριση της σλαβικής καταγωγής και της αντίστοιχης ιστορικής παράδοσης του λαού της. Το πήραμε…
–Ζητούσαμε διαβεβαίωση περί του απαραβίαστου των συνόρων. Το πήραμε…
–Ζητούσαμε παραδοχή της ανυπαρξίας μειονοτικού ζητήματος εντός των ελληνικών ορίων, που να έχει σχέση με την πΓΔΜ. Το πήραμε…
–Ζητούσαμε την κατοχύρωση του δικαιώματός μας για επικύρωση της συμφωνίας, αφού εξασφαλιστούν (και ολοκληρωθούν) οι δεσμεύσεις των…

Εισαγγελείς στα αυθαίρετα της Ανατ. Αττικής

14/02/1999
«Ζούγκλα» θυμίζει η κατάσταση στην Ανατολική Αττική. Οικονομικοί παράγοντες της περιοχής διαπλέκονται με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμφέροντα συγκρούονται, καταγγελίες για σκάνδαλα έρχονται τακτικά στο φως της δημοσιότητας, εισαγγελικές έρευνες καταλήγουν σε διώξεις και άλλες βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης. Το δύσκολο έργο της διαλεύκανσης των καταγγελιών έχουν αναλάβει οι εισαγγελείς, ήδη ένας νομάρχης κινδυνεύει να καθήσει στο σκαμνί, το κουβάρι των συμφερόντων όμως είναι τόσο μπλεγμένο που για να ξετυλιχθεί και να αποδοθούν ευθύνες πρέπει να ασχοληθεί με αυτό ένας... Σέρλοκ Χολμς. Πριν από λίγο καιρό ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ηλίας Κολιούσης άσκησε δίωξη κατά του νομάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Δημ. Φράγκου για κατ' εξακολούθηση παράβαση καθήκοντος, ενώ ερευνώνται και τυχόν ποινικές ευθύνες νομαρχιακών συμβούλων. Αιτία; Οι παράνομες συνδέσεις αυθαίρετων κτισμάτων με τα δίκτυα της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και της ΕΥΔΑΠ.

Από την εισαγγελική έρευνα διαπιστώθηκε ότι στ…