12 Απρ 2011

Η Δημοκρατική Αριστερά εξέδωσε ανακοίνωση για τους συμβασιούχους του Δήμου της Αθήνας


Η Δημοκρατική Αριστερά εξέδωσε ανακοίνωση για τους συμβασιούχους του Δήμου της Αθήνας. Όχι φυσικά για να τους στηρίξει (μακρυά από εμάς), αλλά για να παραδώσει μαθήματα για το τι είναι(;) η "αριστεράς της ευθύνης". Τι λέει και τι δεν λέει η ανακοίνωση:

  ΛΕΕI:            
Ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την διοίκηση Κακλαμάνη που είναι η μισή αλήθεια. 
  ΔΕΝ ΛΕΕI:   
Ότι η εφαρμογή και γενίκευση του εργασιακού καθεστώτος του συμβασιούχου και του μπλοκάκια ήταν ένα από τα επιτεύγματα του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ του Σημίτη (
τον οποίο λατρεύει η αριστερά της ευθύνης), γι' αυτό και το πρόβλημα δεν είναι μόνο του Δήμου της Αθήνας αλλά υπάρχει σε όλη την Ελλάδα και όλων των ειδών τις υπηρεσίες, ακόμα και του ιδιωτικού τομέα.


  ΛΕΕI:            
Ότι η επιλογή της νέας δημοτικής αρχής -σε αντίθεση με τις παλιές- είναι καθαρές εργασιακές σχέσεις.
  ΔΕΝ ΛΕΕI:   
Ότι οι νέες προσλήψεις που θα κάνει θα είναι και πάλι συμβασιούχων ορισμένου χρόνου! 

  ΛΕΕI:            
Ότι είναι ανήθικο καθεστώς εργασιακών σχέσεων και ομηρίας οι συμβάσεις και τα μπλοκάκια.
  ΔΕΝ ΛΕΕI:   
Ότι η πρόταση της "όσοι έχουν αρκετά χρόνια υπηρεσίας στο Δήμο να υπαχθούν στην δυνατότητα επιδότησης του ΟΑΕΔ" είναι επίσης ένα ανήθικο καθεστώς εργασιακών σχέσεων και ομηρίας.
  ΛΕΕI:            
Ότι οι παλιές διοικήσεις του Δήμου της Αθήνας συντήρησαν "ένα εργασιακό καθεστώς σε βάρος ανθρώπων, οικογενειακών προϋπολογισμών και ψυχών" (γιατί είμαστε ευαίσθητοι και φιλάνθρωποι... ).
  ΔΕΝ ΛΕΕI:   
Ότι η δημοτική αρχή Καμίνη αδιαφορεί προκλητικά και επιθετικά για το μέλλον 2500 ανθρώπων, οικογενειακών προϋπολογισμών και ψυχών.
  ΛΕΕI:            
Ότι οι συμβασιούχοι πρέπει να σταματήσουν τις καταλήψεις των δημοτικών χώρων και να προστρέξουν σε έναν ειλικρινή και δημιουργικό διάλογο με την δημοτική αρχή.
  ΔΕΝ ΛΕΕI:   
Ότι  η κατάληψη άρχισε ακριβώς επειδή η δημοτική αρχή αρνήθηκε να προστρέξει σε έναν ειλικρινή και δημιουργικό διάλογο με τους συμβασιούχους όταν της το ζήτησαν.
  ΛΕΕI:            
Ότι η αυτονομία της αυτοδιοίκησης θα επικρατήσει.
  ΔΕΝ ΛΕΕI:   
Ότι η Δημοτική αρχή Καμίνη έχει φτάσει στο σημείο να παίρνει απευθείας εντολές από τον υπουργό εσωτερικών Γ. Ραγκούση

  ΛΕΕI:           
...όσα λέει στην ανακοίνωση της
  ΔΕΝ ΛΕΕI:   
Ότι έχει αγχωθεί και βγάζει ανακοινώσεις γιατί τη δημοτική αρχή Καμίνη είναι η πρώτη που κατάφερε μέσα σε μόλις τρεις μήνες να μην χειριστεί αξιοπρεπώς ούτε ένα ζήτημα και να εξαφανίσει κάθε προσδοκία των πολιτών...
  ΔΕΝ ΛΕΕI:   
Ότι έχει αγχωθεί γιατί τόσο γρήγορα φάνηκε ότι η "αριστερά της ευθύνης" είναι φτιαγμένη από τα ίδια παραδοσιακά υλικά, όπως όλοι οι "υπεύθυνοι" αυτού του τόπου. Αυταρχισμό, αναλγησία και φυσικά αστυνομική καταστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails